Over mij

De afgelopen twintig jaar ben ik veel ervaringen plus een master en een trainersopleiding rijker geworden binnen het middelbaar beroepsonderwijs.
Op een zonnige dag wordt mijn idee geboren. Ik ga doen wat ik kan en met wat ik heb op de plek waar ik ben. Als veranderkundige ga ik mijn passie voortzetten: werken in een omgeving waar menselijk potentieel centraal staat.
Van jongs af aan prijs ik me gelukkig dat ik opgroeide in een omgeving waar ik me veilig en geborgen wist. Ik denk aan die nieuwjaarsnacht toen ik als meisje tussen mijn opa en overgrootopa liep om naar het vuurwerk in het park te kijken. Boven mijn hoofd knetterde het vuurwerk. Twee sterke mannenhanden om mijn handjes heen, in de warme woonkamer mijn familie, wat kon mij gebeuren?

Ik denk aan de keer dat ik met mijn vader meeging naar het zwembad. Hij was sportinstructeur bij Defensie en gaf zwemles. Ik sprong zo in het zwembad. Een zwemdiploma had ik nog niet. Ik zag anderen dat doen, dus waarom ik niet?
Geborgenheid, vertrouwen, onbevangenheid. Het zijn de thema’s van mijn leven. Er waren veel momenten waarop die thema’s voorbij kwamen en mij raakten. Zij kleuren mij en laten zien wie ik ben. Ze kleuren mij ook als ze voor mijn gevoel afwezig zijn. Dan kan ik mijn onbevangenheid verliezen. Inmiddels zijn er natuurlijk veel dingen op mijn pad gekomen. Mooie en minder mooie ervaringen. Zij hebben mij alle geraakt.

Geborgenheid, vertrouwen, onbevangenheid. Het zijn de thema’s van mijn leven.

Tijdens mijn Master Management, Cultuur en Verandering volgde ik de module Persoonlijk Leiderschap. Ik vond deze module de meest waardevolle van alle die ik volgde. Zelf onderwerp van onderzoek zijn, heb ik als een geschenk ervaren. Daar horen vragen bij: wat wil ik zijn (persoonlijkheid), wat wil ik doen (bijdragen en presteren), welke waarden horen daarbij en welke principes. Ik vond mijn ankers opnieuw: onbevangenheid, vertrouwen en veiligheid. Ik vond opnieuw wat het met mij doet als mijn ankers loslaten van de bodem: dan kan ik mijn onbevangenheid kwijtraken. Dit inzicht helpt mij mijn sterke kanten te benutten en dicht bij mezelf te blijven.
Met oprechte aandacht voor de mensen help ik hen vanuit hun perspectief en vraagstukken, zodat zij de regie terug krijgen of kunnen nemen, met meer voldoening kunnen werken en hun levenskwaliteit bewaken.

Opleidingen

  • Professioneel innovatie trainer – Academie voor Innovatief Trainen , Arnhem
  • Master Management, Cultuur en Verandering – Specialisatie Onderwijsmanagement en Human Resources Development -NCOI, Hilversum
  • 2e graad Nederlands COCMA, Utrecht